Prajitura Lacrima

de Anamaria7 in Prajituri, 1 Iul 2011 | 11759 vizualizari

 

Am denumit astfel aceasta prajitura cu branza de vaci si visine pentru ca am reteta de la vecina mea, mamica tanara cu doi copilasi frumosi. Multumesc mult, Lacrima! E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 2 lgt praf de copt
  • 200 gr faina
  • 100 gr margarina
  • gris pentru presarat
  • 500 gr visine fara samburi
  • Stratul de branza:
  • 1 kg branza de vaci
  • 6 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lamaie
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 vf de cutit de sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lacrima:

Incalzim cuptorul la 180C si tapetam o tava de 25 cm x 35 cm.

Aluat:

Mixam ouale cu zaharul pana cresc si se deschid la culoare, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam, iar la sfarsit punem margarina topita. Turnam aluatul in tava si presaram gris, apoi visinele.

Stratul de branza:

Mixam toate ingredientele in afara de budinca, apoi presaram budinca si avem grija sa se omogenizeze. Turnam stratul peste visine niveland frumos.

Dam prajitura la cuptor, iar cand branza e aproape gata (se rumeneste), punem bezeaua din albusurile batute spuma peste care am adaugat apoi zaharul si am mixat pe viteza mare pana cand se tine de paletele mixerului.

TIPS-URI

1

Prajitura se poate face cu tooot felul de fructe :)

2

Batet bine bine bine de tot spuma de pe deasupra, altfel se va lasa cand o scoateti din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lacrima" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

gaby_gabytza 1

04.07.2011, 14:36

place

Teo 1

05.07.2011, 22:13

branza si fructe?vai, mananci de nu-ti dai seama ca s-a terminat tava...!am patit-o!bravo !

Anamaria7 1

06.07.2011, 18:55

Teo, ai dreptate ))) din pacatee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite gratinate